Bosnia and Herzegovina

State Commission of
Bosnia and Herzegovina for UNESCO

УНЕСКО је покренуо шести позив за подношење захтјева за финансирање пројеката средствима из Међународног фонда за културну разноликост (у даљем тексту “IFCD”).

 

IFCD подржава пројекте земаља у развоју, који воде ка структурним промјенама кроз увођење и/или израду политика и стратегија које имају директан утицај на стварање, производњу, дистрибуцију и приступ разноликости културних израза, као и јачање институционалних инфраструктура подржавајући одрживе локалне и регионалне културне индустрије, што је успостављено Конвенцијом о заштити и промоцији разноликости културних израза 2005. године.

Пројекти које подржава IFCD покривају широк спектар активности – од изградње капацитета до анализе и развоја политика, подршке предузетништву и консолидације културних индустрија, а које су у складу са циљевима Конвенције из 2005. године о заштити и унапређењу  разноликости културних израза. За више информација о постигнутим резултатима пројеката који су били финансирани од стране IFCD-а, можете наћи у трећем издању IFCD брошуре.

  http://unesdoc.unesco.org/images/0023/002311/231114E.pdf

 

На конкурс могу аплицирати органи јавне управе, институције и невладине организације из земаља у развоју које су чланице Конвенције, као и међународне невладине организације.

 

Ове године, када се обиљежава десета годишњица од доношења Конвенције, IFCD отвара нову On-line апликациonu платформу за конкурисање, која представља искључиви начин подношења захтјева. За више информација можете посјетити веб сајт IFCD-а (http://en.unesco.org/creativity/ifcd/apply). Рок за достављање захтјева на он-лине апликацијску платформу је 15. април 2015. године.

 

On-line апликациона платформа је доступна на енглеском и француском језику.

http://en.unesco.org/creativity/applicationform/register (на енглеском језику)

http://fr.unesco.org/creativity/applicationform/register (на француском језику)

 

Више информација о овом конкурсу можете наћи у сљедећим документима:

-          Letter - Sixth call for funding requests to the International Fund for Cultural Diversity

-          Annotated Guide

-          Aplication and selection procedure for IFCD funding requests

-          List of eligible countries