Otvoren je poziv za dostavu nominacija za UNESCO Međunarodne nagrade za pismenost za 2014. godinu na temu “Pismenost za održivi razvoj”.

Nagrade trenutno sponzoriraju Narodna Republika Kina i Republika Koreja i čine ih tri UNESCO Konfučije nagrade za pismenost  sa posebnim tematskim fokusom na “Odrasle koji žive u ruralnim područjima i mlade van školskog sistema, posebno žene i djevojke”; i dvije  Kralj Sejong nagrade za pismenost sa fokusom na “Pismenost u multijezičkom kontekstu”.

Nagrade se dodijeljuje svake godine pojedincima, vladama i nevladinim organizacijama kao priznanje za izuzetan doprinos u širenju pismenosti.

Nagrade će biti dodjeljene 8. septembra 2014. godine u znak obilježavanja Međunarodnog dana pismenosti.

Obrazac za prijavu popunjen na engleskom jeziku uz prevod na jedan od službenih bih jezika je potrebno dostaviti u elektronskoj i štampanoj formi Državnoj komisiji BiH za saradnju sa UNESCO-m najkasnije do 17. juna 2014. godine

Obrasce u elektronskoj formi dostaviti na adresu: jelena.dzomba@mcp.gov.ba (ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je vidjeli), a potpisane i ovjerene originale na poštansku adresu:

Adresa:

Ministarstvo civilnih poslova BiH

Državna komisija za UNESCO

Trg BiH br. 1, 71000 Sarajevo

Prijave koje stignu nakon ovog roka ili sa nepotpunom dokumentacijom neće biti uzete u razmatranje.

Vodič za pripremu nominacije i formular za prijavu nominacija se mogu preuzeti na sljedećim linkovima:

ILP submission form

Guidelines_ILP 2014