Otvoren je poziv za dostavu nominacija za UNESCO Međunarodne nagrade za pismenost za 2015. godinu na temu “Pismenost i Agenda nakon 2015. godine”.

Nagrade sponzorišu Narodna Republika Kina i Republika Koreja i čine ih tri UNESCO Konfučije nagrade za pismenost  koje podržavaju  “Pismenost za odrasle koji žive u ruralnim područjima i mlade van školskog sistema, posebno žene i djevojke”; i dvije Kralj Sejong nagrade za pismenost sa fokusom na “Pismenost u multijezičkom kontekstu”.

Nagrade se dodijeljuje svake godine pojedincima, vladama i nevladinim organizacijama kao priznanje za izuzetan doprinos u širenju pismenosti.

Obrazac za nominaciju popunjen na engleskom jeziku uz prevod na jedan od službenih bh jezika je potrebno dostaviti u elektronskoj i štampanoj formi Državnoj komisiji BiH za saradnju sa UNESCO-m najkasnije do 10. maja 2015. godine.

Obrasce u elektronskoj formi dostaviti na adresu: jelena.dzomba(at)mcp.gov.ba (ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je vidjeli), a potpisane i ovjerene originale na poštansku adresu:

Adresa:

Ministarstvo civilnih poslova BiH

Državna komisija BiH za UNESCO

Trg BiH br. 1, 71000 Sarajevo

Prijave koje stignu nakon ovog roka ili sa nepotpunom dokumentacijom neće biti uzete u razmatranje.

Na sljedećim linkovima se mogu preuzeti vodič za pripremu nominacije i obrazac za prijavu nominacija.

vodič za pripremu nominacije

obrazac za prijavu nominacija