U okviru programa stipendiranja za studije u polju inženjerstva koje nude UNESCO i Republika Poljska otvoren je poziv za prijavu za ciklus 2016. godina. Poziv za prijavu se odnosi na stipendije za studije u Poljskoj koje počinju 1.oktobra 2016. godine  i u trajanju od 6 mjeseci. Informacije o ponuđenim oblastima/programima studiranja, kao i informacija kojim zemljama/regionima su određene stipendije ponuđene se može naći ovdje.

Detaljne informacije o stipendiji, uvjetima, kvalifikacijama i načinu prijave se mogu naći ovdje.

Detaljne informacije o ponuđenim oblastima/programima stipendiranja se mogu naći ovdje, a aplikacioni obrazac i obrazac o poznavanju jezika se mogu preuzeti na linku:

http://www.unesco.org/new/fileadmin/MULTIMEDIA/HQ/ERC/Documents/UNESCO_Application_Form_Ceritificate_of_Language_Knowledge.pdf.

Aplikacije se dostavljaju isključivo putem Državne komisije BiH za UNESCO.

Aplikacioni obrazac popunjen na engleskom jeziku, uz prijevod na jedan od zvaničnih bh jezika, i prateću dokumentaciju kako je definirao UNESCO je potrebno dostaviti u elektronskoj i štampanoj formi Državnoj komisiji BiH za saradnju sa UNESCO-m.

Rok za dostavu aplikacija je 5. april 2016. godine na adresu:

Ministarstvo civilnih poslova BiH

Državna komisija BiH za UNESCO

Trg BiH 1

71 000 Sarajevo

sa naznakom: Prijava za UNESCO - Poland međunarodnu stipendiju za 2016. godinu

 

Nepotpune i neuredne prijave koje nisu u skladu sa kriterijima postavljenim u smjernicama, kao i prijave koje pristignu nakon naznačenog roka, neće biti uzete u razmatranje.